Курортът Обзор се намира на границата между областите Варна и Бургас.
Отдалечен е на 65 км южно от Варна.
От Бургас е на 74 км и на 37 км от Несебър, към чиято общинска система принадлежи. На практика разполага с две близки летища, летище Варна и летище Бургас.

Населението му е около 2 000 жители.

Обзор е едно от най-старите селища по нашето Черноморие. Първото име на града е било Навлохос, а по- късно му е дадено името Хелиополис - град на слънцето. Римляните издигнали тук храм на Юпитер и построили крепост.Тя е станала по- късно част от владенията на болярина Карвун по време на Средновековието и е известна на българите с името Козяк. Днес в малкия парк на съвременния град са изложени останки от колони, капители и статуи от римския храм на Юпитер.

Градът е разположен в залив, който започва на север от нос Св. Атанас, а на юг достига до Еминската планина. За превръщането му в перспективен курорт допринася не само неговото разположение край морето, а и богатите възможности за морелечение.

Обзор е тихо и спокойно морско летовище с великолепни плажове, свеж въздух, спокойно море и красиви околности.

Плажната ивица на курорта е дълга около 10 км и широка 20-60 метра. Пясъкът е фино зърнест със златист цвят. Смята се, че това е най-дългият плаж на нашето Черноморие.

banner 2 zora

Изработка на уеб сайт от М-Дизайн